juni 2015

Nyter hagelivet!

Jeg veit ikke helt hvordan man får undersøkt om det er mange som har sjekka inn på insektshotellet, da mange av insektene mest sannsynlig har krypi godt innimellom bark og greiner, men èn var ihvertfall innom og hilste på i dag. 

Blikkbokser har jeg brukt til beholdere før, men jeg har aldri brukt tomme brusbokser eller ølbokser før. Idèen husker jeg ikke hvor jeg hentet fra, men det er så enkelt som å bruke bokseåpner for å fjerne "lokket" på boksen, hvor man faktisk sitter igjen uten noen skarpe kanter. Uttrykket blir nok noe mer spennende om man har flere ulike bokser sammen, og da spesielt i noen spreke farger eller favorittdrikka. Kanskje kan man også stifte sammen flere bokser, som til sammen kan utgjøre èn vase som gir en stor og fyldig bukett.Til middag blei det også muligheter for å hente seg noen godsaker fra hagen. Kastet på en hel haug med spinat, og godt var det så absolutt!- Anette

En smak av sommer...

Når det regner og blåser kaldt, lager man sommerstemning inne! Det må tildels feires at jeg har skrevet under kontrakt i dag, og er ansatt som miljøveileder fra høsten 2015. Selv om jeg er utdannet spesialpedagog, så er det viktig å prøve andre ting som kan gi relevant erfaring. Deilig er det også å kunne plukke jordbær fra egen hage etter hvert som de modnes, og spinaten fra hagen gjorde seg godt til middagen.

Må huske at regn kan være herlig vakkert også!- Anette


Bilde 2: http://www.dailyhappyquotes.com


 

 

Den ikke-mystiske mystiske Iris

Det som er artig med hage, er at man stadig finner noe nytt. I går fant jeg en blomst i bedet som jeg enten har oppdaga for første gang, eller i det minste gjenoppdaga. Ikke alltid godt å vite når man har så mye forskjellig, som blomstrer til ulik tid.

Fant ut at blomsten kalles blå hageiris, men det som fanga meg var ikke den blålilla fargen, men mønsteret. Kan minne litt om tigerstriper helt innerst på bladet.

- Anette

En liten titt på fluesnapperne

Her er en video av familieidyllen til fluesnapperne. Du ser fluesnapperhannen sitter og passer på rundt kassa under hele videoen, helt til han til slutt får tak på et insekt som han fôrer barna med. Har filmet med iphonen, så jeg anbefaler HD.

 

- Anette

Et lite stykke Bahamas i stua

En helt vanlig og kjedelig trekrakk ble plutselig litt mer spennende! Utrolig hvor enkelt det er med noen bokser Quick Bengalack. 

Fargen jeg har valgt her er 5881 Bahamas fra Quicks universallakker. - Anette

Gammelt møter friskt og godt

Er det noe som gir en herlig sommerfølelse, så er det markblomstene! I går var en så flott dag at jeg følte for å pynte opp litt rundt omkring inne i stua, i hagen og på verandaen. Krukker/vaser har jeg kjøpt på en bruktbutikk i nærheten, og jeg føler dem max`er opp stemningen til tross for at de så litt gamle og stygge ut der jeg fant dem bakerst, innerst, under i butikken. Det er mye man kun ser på som gammelt, ferdig og bånn i bøtta, men som faktisk kan gi det lille ekstra om man gir det sjansen!

- Anette

Et pensjonert syskrin får nytt liv

Endelig er jeg ferdig med syskrinet mitt! Fant et gammalt syskrin på en gård som solgte mange spennende ting pga planlagt riving av flere gamle bygg. I skrinet lå det til og med gamle garn og bånd fra gud veit når. Mange husker disse skrinene godt, og har dem enda, men de på min alder husker de vel best som mammas eller bestemors møbel. Et gammelt syskrin i tre, hvor man kan dra i håndtakene for så å la mange rom med sysaker, strikkepinner, oppskrifter, garn og mye mer åpenbare seg!

Dessverre glemte jeg å ta et før-bilde, men kan fortelle at skrinet var i lys tre, med brede håndtak på hver side. I tillegg hadde den mange sjarmerende skader, som jeg føler er med på å gi den et spennende preg og en historie. Skrinet er tatt fra hverandre og malt, og håndtakene er byttet ut med knotter kjøpt på Kremmerhuset. Deilig å kunne ha et sånt flott stykke møbel ved siden av sofaen hvor jeg kan legge alt av håndarbeide, og kanskje også en og annen bok.

- Anette

Endelig kom sola!

Etter mye nedbør, jobbing i barnehage, og en tur til Hemnskjela med et vennepar i helga, har vi endelig fått holdt på litt ute igjen. Dagens prosjekter har blant annet vært pallekarmbed hvor jeg plantet ned spinat og romersk salat. Satser på at dem pigger seg opp litt etter vanning. De står nok noe tett, men det gjelder å prøve seg fram. Øverste palle har fått seg noen rader med gulrot. Chiliplanta så noe trist ut i starten, men har virkelig satt fart og drikker som en svamp! Jeg er noe forsiktig med å overøse den med vann, men det er kanskje det som har ført til at mange av blomstene vissner fremfor å produsere frukter. Jeg har ikke vært noe flink til å knipe av eller beskjære den, for det har jeg ikke så mye kunnskaper om, men jeg vil si at fargene på bladene likevel indikerer at det finnes noe trivsel i potta.Jeg hadde jo også agurkplanteprosjektet mitt som jeg dessverre ikke har noen annen oppdatering på enn at de avgikk med døden når jeg satte dem ut. Den ene holdt seg sterk lenge, men ga etterhvert tapt den også. Det har nok vært litt for kaldt for dem, og det må nok bli alvor av sparinga til drivhus! Gi gjerne noen kommentarer på hvordan dere dyrker frem noen av disse grønnsakene/fruktene!

- Anette

 

hits