Hage

Nyter hagelivet!

Jeg veit ikke helt hvordan man får undersøkt om det er mange som har sjekka inn på insektshotellet, da mange av insektene mest sannsynlig har krypi godt innimellom bark og greiner, men èn var ihvertfall innom og hilste på i dag. 

Blikkbokser har jeg brukt til beholdere før, men jeg har aldri brukt tomme brusbokser eller ølbokser før. Idèen husker jeg ikke hvor jeg hentet fra, men det er så enkelt som å bruke bokseåpner for å fjerne "lokket" på boksen, hvor man faktisk sitter igjen uten noen skarpe kanter. Uttrykket blir nok noe mer spennende om man har flere ulike bokser sammen, og da spesielt i noen spreke farger eller favorittdrikka. Kanskje kan man også stifte sammen flere bokser, som til sammen kan utgjøre èn vase som gir en stor og fyldig bukett.Til middag blei det også muligheter for å hente seg noen godsaker fra hagen. Kastet på en hel haug med spinat, og godt var det så absolutt!- Anette

Insektshotell

For et par dager siden bestemte jeg meg for at vi skulle gjennomføre idèen om et insektshotell, litt inspirert av en oppgave på Norges Hagemester (TV2). Samboeren min satte opp kassa, og jeg fylte den med gammel ved, pinner, en del rask som gamle kongler, gress og greiner. 

Vi har gjort det litt på vår egen måte, og satser på at det kan bli en del innsjekker. Planen er også å plante litt velduftende og fristende blomster i området rundt insektshotellet. Det trur jeg blir kjempefint!

Må også få sagt at eggene til Stæren har klekket, og det har vært korøvelser i kassa noen dager allerede. Pus har også funnet ut av dette, og sitter derfor under treet og venter tålmodig på at de skal starte flygetreninga. Det kan ligne litt på Sylvester og Pip-vibber om dagen, men jeg prøver å følge med så ikke hu ikke skal få muligheten til å ødelegge for beboerne våre. Håper virkelig jeg kan få være vitne til at de små skal lære seg å fly!

hits