Dyrking av blomster/planter

Et pensjonert syskrin får nytt liv

Endelig er jeg ferdig med syskrinet mitt! Fant et gammalt syskrin på en gård som solgte mange spennende ting pga planlagt riving av flere gamle bygg. I skrinet lå det til og med gamle garn og bånd fra gud veit når. Mange husker disse skrinene godt, og har dem enda, men de på min alder husker de vel best som mammas eller bestemors møbel. Et gammelt syskrin i tre, hvor man kan dra i håndtakene for så å la mange rom med sysaker, strikkepinner, oppskrifter, garn og mye mer åpenbare seg!

Dessverre glemte jeg å ta et før-bilde, men kan fortelle at skrinet var i lys tre, med brede håndtak på hver side. I tillegg hadde den mange sjarmerende skader, som jeg føler er med på å gi den et spennende preg og en historie. Skrinet er tatt fra hverandre og malt, og håndtakene er byttet ut med knotter kjøpt på Kremmerhuset. Deilig å kunne ha et sånt flott stykke møbel ved siden av sofaen hvor jeg kan legge alt av håndarbeide, og kanskje også en og annen bok.

- Anette

Agurkplantene

Se så mye agurkplantene har vokst på èn uke! 
Nå begynner jeg å tenke tanken på å potte dem om for å sette dem ut, men jeg er litt usikker på hvor lurt det er. Jeg har ingen erfaring med å dyrke agurk fra før, men veit jo at det å potte om er strengt tatt nødvendig for plantenes optimale utvikling. Ser også at jeg bør vurdere et noe mer støttende og kraftigere stillas, ettersom hodet deres er litt tyngre enn stilken kan bære for øyeblikket. Bare å bidra med tips! Jødekirsebær (kinalykt, japanlykt)

I går hadde samboeren min fått med seg et frø fra en Jødekirsebær etter et besøk hos foreldrene sine. Jeg må si jeg er veldig spent på om jeg får til å dyrke den frem. I følge de som har erfaring med planten skal det ikke være så vanskelig, men at man bør være bevisst dens evne til å spre seg. Under ser dere bildet av den inntørkede "lykten" som planten gir, hvor selve frukten eller frøet ligger som en liten inntørket kule nederst i spissen. Jeg har lirket frøet ut, og plantet det i en greit stor potte med god jord, og kappet av en plastflaske og satt over for å skape et lite minidrivhus. Jeg vil komme til å oppdatere dere på hvordan dette går.

Når jeg har fått dyrket fram planten skal den forhåpentligvis se ut som på bildet under.


Bilde 2 er hentet fra: www.gronnerum.dk


hits