Aye aye!

Første innlegg fra mobilen! Ville bare dele gleden jeg har med at frøene har starta å spire. Nå blir det forhåpentligvis spinat til et hvert grillmåltid i sommer. Men bør tenke på at om man skal ha spinat gjennom hele sommeren bør man plante nytt kanskje én gang i måneden. Spinaten har ikke så alt for lang levetid når den først har vokst seg til.

Om noen lurer så har jeg kjørt tre ulike løsninger hva gjelder planting av spinat. Litt for å sjekke hva den trives best med. Lengst fram har jeg klippa til en helt vanlig eggekartong, og lagt lokket under med plast i mellom, dette for å hindre at vannet skal renne igjennom. Bak har jeg fylt to isbokser fulle av halve doruller med jord i. Plasten har jeg over for å holde på fuktigheten i jorda. De siste frøene har jeg planta ute i en avlang blomsterkasse. De har jeg ikke vært ute og sett på i dag, da det har striregna konstant i hele dag. Trøndelag ??.

På den lille tida jeg har brukt på å skrive detta innlegget er det flere frø som har spretti, og det ser ut til at frøene trives både i eggekartong og doruller, men at dorullene går av med en knepen seier sett i forhold til hvor langt de få spirene har kommet i prosessen.

Etterhvert som plantene vokser til skal jeg få planta dem ut, der de kan få bedre plass til å vokse seg store og fine. Kjenner jeg er litt utålmodig når det kommer til planter, men må bare holde fingra ta fatet og la spirene strekke seg uten at jeg skal omtrent snu dem opp ned for å sjekke at alt er i orden. Om det er flere som har sådd, eller skal så spinat, lykke til!

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar

hits