Fluesnappere på visning!

I fuglekassa vi satte opp for den svarthvite fluesnapperen har vi nå vært så heldige og hatt et fluesnapperpar på visning! 
Nå blir det spennende å se om de er her for å bli, eller om gresset er grønnere et annet sted. Men èn ting er sikkert, fluer har vi mye av!

Se hvor flott fluesnapperhannen er! I bakgrunnen sitter en mer reservert fluesnapperhun. Jeg har lest at den svarthvite fluesnapperen liker seg best på områder med mye skog og hekk, og at vi derfor titt og ofte kan se den i norske hager. I august-september reiser den sørover, gjerne til Vest-Afrika hvor den oppholder seg frem til april-mai, for deretter å returnere til Europa. Fluesnapperhannen skal visst nok besøke ulike aktuelle boplasser ca èn uke før hunnene ankommer, for så å invitere med seg hunnene på visninger. Det er til slutt hunnene som avgjør hvilken boplass som er best. Fluensnapperen liker seg i hull i trær, men også i fuglekasser med en diameteråpning på 3,2 cm. 
Forskjellen på hannen og hunnen er at hannen har tydlige svarte og hvite markeringer, og at hunnen er gråbrun på ryggen og gulhvit på brystet. 

Det blir spennende å se hvordan dette utarter seg.

2 kommentarer


Lilli
-19.05.2015 kl:15:12


Så fint bilde :)
Anette
-23.05.2015 kl:16:59


Lilli: Takk! =)

Skriv en ny kommentar

hits